Home
Gonzalo Tutusaus Ollé werd geboren in 1972 in Barcelona, Spanje. In 1996 studeerde hij af in Bedrijfskunde aan de Universiteit van Barcelona. Het vierde jaar van deze studie volgde hij aan de Faculteit Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen in Nederland.

Na zijn studie is hij drie jaar werkzaam geweest bij een van de belangrijkste Spaanse importeurs van industriële apparaten, waar hij verschillende logistieke en commerciële functies uitoefende. Voor dit bedrijf vertaalde hij ook gebruiksaanwijzingen en handboeken ter bediening, programmering en verzorging van machines (draaibanken en andere metaalbewerkingmachines). Daarnaast vertaalde hij voor meerdere Nederlandse vertaalbureaus technische, commerciële en financiële teksten.

In juni 1999 heeft hij zich in Nederland gevestigd als freelance vertaler, gespecialiseerd in het vertalen van economische, commerciële en financiële teksten vanuit het Engels en Nederlands naar het Spaans.
Zijn academische opleiding, werkervaring en beheersing van de Engelse en Nederlandse taal, samen met het gebruik van hulpmiddelen voor vertaalwerk en een select netwerk van professionals, garanderen een optimaal resultaat, aangepast aan uw wensen.